Govers Spil notarissen The Dare Company

Welkom bij Breath Care for Kids

Voorbereidingen WK voetbal voor straatkinderen van start

Deze week beginnen de voorbereidingen voor het WK voetbal voor straatkinderen in Moskou in 2018. Onze Stichting wil ervoor zorgen dat aan dit wereldkampioenschap een team uit Oekraïne en Georgië meedoet. Het zou geweldig zijn als ook Roemenië volgend jaar met een team zou kunnen deelnemen.
Deze week zit vol met bijeenkomsten op ambassades, waarbij wordt gebrainstormd over straatkinderen, met als doel om ze te steunen in het aanbrengen van structuur in hun leven. Maar het is heel belangrijk dat we een gemeenschappelijke verklaring afleggen ten behoeve van de straatkinderen. Ik (Nico) kan er helaas deze week niet zijn, maar mijn zeer gewaardeerde vriend uit Oekraïne, Alexander Dreval is daar om ons te vertegenwoordigen. Volgend jaar zal ik er ook zijn.

·

Bouw huizen Malinivka is gestart 

  

Deze week zijn we begonnen met de bouw van de eerste van de twee nieuwe huizen voor straatkinderen en gevluchte kinderen die slachtoffer zijn geworden van de oorlog in de Donetsk- en Lugansk regio.

De huizen worden gebouwd in het dorp Malinivka, nabij de stad Chuguiev in de regio Charkov in Oost-Oekraïne. Het project wordt mogelijk gemaakt door onze permanente sponsors en de Wilde Ganzen organisatie.
Er is een belangrijke en niet gemakkelijke taak voor ons personeel in Charkov, maar ik ben ervan overtuigd dat dit weer een succes zal worden.

Keurige 7de plaats voor Alex Florea op het Eurovisie Songfestival

Vorig jaar bezochten een aantal kinderen van ons Sparta kinderdorp in Techirghiol Roemenië ons in Nederland. Ze werden begeleid door onze Stefania. Twee jongens had deelgenomen aan The Voice of Roemenie. Ze hebben onder andere een karaokebar in Rotterdam bezocht. De kinderen hadden veel plezier en de jongens zongen erg goed.

Een van de jongens Alex Florea heeft deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival in Kiev Oekraïne. Hij heeft voor Roemenië een keurige zevende plaats veroverd en liet daarmee het Nederlandse OG3NE dat elfde werd achter zich. 

United Breath Youth verkoopt spullen op Koningsdag voor het Sparta Rotterdam Kinderdorp in Teghirchiol

Op twee marktkramen in Rotterdam stonden op koningsdag leden van United Breath Youth met allerlei spullen. Er was van alles te koop. Complete trainingspakken, kleding, oude bordspellen, imitatietassen en nog veel meer. Ook was er een grabbelton met prijsjes voor de kinderen  De opbrengst wordt gebruikt voor activiteiten in het Sparta Rotterdam Kinderdorp en voor opknapwerkzaamheden. De Youth liep in speciale shirts met het United Breath Youth Logo welke zijn geschonken door Marypee Print uit Krimpen aan de Lek.

De marktkramen waren te vinden op de Aert van Nesstraat in Rotterdam en aan de Binnenrotte. Na een dag in de koude was er een leuke opbrengst.

  


Begroting eerste huis is Malinivka rond

  

Stichting Breath Care for Kids heeft een paar zeer loyale sponsors. Een van hen bood ons een fantastische bijdrage aan ons Malinivka project in Oekraïne. Een andere organisatie wilde de bijdragen voor dit project met 50 procent verhogen. Dit betekent dat we de begroting voor house nr.1 in Malinivka rond hebben en kunnen we de kinderen helpen in het oosten van Oekraïne. Het leven kan soms zo geweldig zijn.

DCV fundraiser rond derby DCV-Spirit brengt een mooi bedrag op 

Zaterdag 8 april 2017 werd vv DCV uit Krimpen aan den IJssel de 6e partnerclub van Breath Care for Kids en de voetbalclub voor straatkinderen in het Oekraïense Kharkiv. Het was mooi weer, gezellig en druk op het Waalplantsoen voor de wedstrijd tegen een andere partnerclub, die zich kortgeleden aan Breath heeft verbonden, vv Spirit.

Een van de vragen die Breath aan de partnerclubs stellen is of zij met een fundraising actie € 1.000 bij elkaar brengen per jaar. Op deze manier kunnen wij het budget van de voetbalclub voor straatkinderen dekken en de kinderen, zoals bij ons vanzelfsprekend is, voetbal en sport aanbieden. Sport helpt deze jeugd in grote problemen aan een fundament voor een gezondere jeugd. Een jeugd die met een gezond en fit lichaam leert wat spelregels zijn en die ook leert dat overtreding van die spelregels gevolgen voor je heeft. Eigenlijk dus de basis van onze maatschappij. Voor je doelen gaan en je daarbij aan de regels houden die we democratisch met elkaar hebben vastgesteld. Het beste uit jezelf halen met de mensen om je heen. Daar gaat het Breath om. Dat proberen wij met de hulp van onze partnerclubs te bereiken.

De vrijwilligers van DCV brachten door middel van een collecte en de verkoop van broodjes kip op het terras het geweldige bedrag van € 1.040,-  bij elkaar. Hulde voor de club en zijn fantastische vrijwilligers.

 

   

 

Voetbalclub DCV is nieuwe partnerclub

Zaterdag 8 april 2017 om 17.00 uur staat op het Krimpense sportpark Het Waalplantsoen van vv DCV de derby tegen vv Spirit op het programma. Het belooft een mooie strijd tussen deze twee regioclubs te worden. Vorige week werden de beide kampen opgeschrikt door fusiegeluiden die naar later bleek een geslaagde 1 april grap was. De fusie zal er niet snel komen maar van een samenwerking worden clubs over het algemeen nooit slechter.

Het bestuur van Stichting Breath kan trots melden dat beide clubs op een maatschappelijk vlak elkaar wel degelijk hebben gevonden. DCV heeft zich bereid verklaard om zich als 6e partnerclub aan Breath Care for Kids te verbinden. Een aantal weken geleden ging vv Spirit hen voor. De roemruchte club uit Krimpen aan den IJssel gaat zich net als de andere partnerclubs inzetten om de voetbal/sport activiteiten van Breath Care for Kids te ondersteunen. Voor zaterdag 8 april doen zij dat door in de rust te collecteren en de opbrengst van de broodjesverkoop op het terras ter beschikking van Breath Care for Kids te stellen.

Ambassadeurs van Breath Care for Kids, Evgeniy Levchenko, Adri van Tiggelen, Ronald van der Geer en Rick Ketting ondersteunen de acties.

Nieuwe bus voor Sparta Rotterdam Kinderdorp in Roemenie

Voor het Sparta Kinderdorp in Techirghiol hebben wij door een actie van veel betrokkenen de beschikking gekregen over een nieuwe auto. De huidige auto, een Volkswagen Caddy, is aan het eind van zijn latijn en moet vervangen worden. Met name door de inspanningen van Awe Krijger, de Wolfert van Borselenschool, Rob Bouman van Rotterdamse Mobiliteits Centrale RMC en M-Star Freight Services is er een nieuwe bus geregeld. Een bus uit de Sparta-opleiding is beschikbaar gekomen en helemaal opgeknapt en APK gekeurd. De bus is nu in een container onderweg naar Roemenie en zal daar worden voorzien van een Roemeens kenteken. Wij zijn heel erg blij met deze noodzakelijke actie en danken alle betrokkenen.  

 

Samenwerking Breath Care for Kids en Spirit bij RTV Krimpenerwaard

Samen met de voorzitter van de voetbalvereniging vv Spirit, Henk Lammertse, bij RTV krimpenerwaard in het programma "De waard op tafel".
Leuk om samen te werken met verschillende voetbalverenigingen om het mogelijk te maken voor kwetsbare kinderen in Oekraïne om te gaan voetballen.

Topschaakster Tea Lanchava wordt ambassadrice van Breath Care for Kids

Tea Lanchava is van oorsprong afkomstig uit Georgië en woont sinds 1996 in Nederland. Zij is tweevoudig jeugd wereldkampioene schaken, vicekampioen van Europa, Nederlands kampioen dames en lid van het nationale dames schaakteam. Zij is ook medeoprichter van Stichting ChessQueens die zich ten doel heeft het dames- en meisjesschaken in Nederland naar een hoger niveau te tillen.  

Als professioneel schaaktrainer heeft ze jarenlang schaaktalenten getraind en begeleid op Wereld- en Europese kampioenschappen.

Tea schaakt sinds 2006 niet meer fulltime en heeft een overstap gemaakt naar de financiële wereld. Naast haar eigen bedrijf is Tea Managing director bij het Luxemburgs-Nederlands bedrijf Nicanor die zich bezighoudt met conventionele investeringen, corporate finance en fondsadvies. De omstandigheden in het zakenleven wijzigen, net zoals die op het schaakbord, regelmatig. Mede door aspecten van de schaaksport in het ondernemerschap te gebruiken streeft zij altijd naar winstgevende resultaten voor alle betrokken partijen.

Op de vraag waarom zijn zich aan Breath heeft verbonden en wat zij wil doen voor de stichting geeft zij aan lezingen over schaken en de verbinding met het bedrijfsleven te kunnen verzorgen in combinatie met simultaanpartijen spelen en lesgeven in schaak. Verder wil zij door goede prestaties op toernooien neer te zetten een voorbeeld zijn voor anderen. De schaaksport kan een bijdrage leveren aan de doelen van Breath Care for Kids.

Sporten in het algemeen bevordert sociale contacten, geeft teamvorming en verbondenheid en leert door te zetten. Naar de voordelen van schaken voor (het brein van) kinderen is al veel onderzoek gedaan. Daaruit bleek onder andere dat kinderen die schaken, op school beter presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren.  Kinderen worden van schaken ook rustiger en leren beter nadenken. 

Schaken bevordert de persoonlijkheidsontwikkeling door: denken onder discipline; het ontwikkelen van initiatieven; het nemen van beslissingen; het zich bezinnen op de consequenties van genomen beslissingen. Schaken is bij uitstek een denksport die aanzet tot het oplossen van problemen. Er zitten elke keer nieuwe dingen in die uitdagend zijn. Dat is precies wat het kinderbrein nodig heeft.

Naast de bovengenoemde voordelen van schaaksport voor mij gaat er niets boven het zien van blije kindergezichten. Het is geweldig om kindergezichtjes te zien die zo fascinerend op de betoverende schaakstukken staren om de beste zetten te kunnen vinden.

Inderdaad de beste zet! De beste zet die zo cruciaal van belang zijn voor kansarme kinderen in het leven.  Wat is mooier dan hun daarbij te helpen om ze naar de beste zetten te leiden. 

Ik ben van overtuigd dat schaken wereldwijd genoeg exposure heeft om voor kansarme kinderen iets te kunnen betekenen, aldus Tea.

  

 Mooie opbrengst collecte Rijnsburgse boys

Op zaterdag 18 februari 2017 was er een collecte bij de wedstrijd Rijnsburgse Boys-ASWH op het schitterende complex van de Boys voor onze straatkinderen voetbalclub in Oekraïne. Deze collecte werd door Hands and Feet in samenwerking met Rijnsburgse Boys georganiseerd. Ook had ASWH een stuk op de website gepubliceerd. Wat een mooie opbrengst € 800. Geweldig.


Monique Goessen doet mooie donatie voor onze families in Oekraine

Een paar weken geleden werd ik verrast door een oproep uit Limburg in het zuiden van Nederland. Aan de telefoon Monique Goessen die onlangs bij onze straatkinderen in Charkov op bezoek is geweest. Ze had een zeer negatieve ervaring gehad en vertelde me dat ze hiervoor financiële compensatie heeft gekregen. Een groot deel hiervan wil ze ter beschikking stellen voor een van onze families in Oekraïne. Aangenaam verrast vroeg ik haar naar de reden en haar antwoord was:

Nico ik verloor mijn hart aan Oekraine. Het is moeilijk te verwoorden, maar ik zal een poging doen. Ondanks alle problemen zijn de mensen in Oekraine zo krachtig en positief dat het mij triggert. Het is een land waar ik graag kom en zal blijven komen maar er is ook veel nood wat we allemaal kennen. Om iets vanuit Nederland te doen is een uitdaging die ik wil accepteren en proberen vorm te geven. Onverwacht is een onaangename gebeurtenis voor mezelf geëindigd in een financiële compensatie. Geld en materialisme hebben voor mijzelf weinig waarde zolang ik rond kan komen met wat ik heb. Ik geloof niet in toeval. Alles wat er gebeurt heeft een doel. Ik heb daarom besloten dat een deel van het geld dat ik heb ontvangen niet voor mij is, maar voor families in Oekraine die het harder nodig hebben dan ik. Fantastisch Monique en heel veel dank voor dit mooie gebaar.

Mooi cadeau voor partnerschap met KCC/SO Natural

Op zaterdag 11 februari 2017 zijn er bij de kampioenswedstrijd van korfbalvereniging KCC/SO Natural, cupcakes en koeken verkocht. In het kader van het samenwerkingsverband gaat de opbrengst naar Breath Care for Kids. Martin van Vliet van het bedrijf "Vlaggen en Masten" bood een mooie banner aan en gaf aan om met zijn bedrijf ook graag partner te worden. Wat een leuke avond. Wij danken Martin en KCC/SO Natural en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Actie Hands & Feet bij Rijnsburgse Boys voor ons straatkinderenvoetbalproject in Oekraine 

Op zaterdag 18 februari 2017 zullen onze vrienden van Stichting Hands and Feets, www.handsnfeet.nl, geld inzamelen voor onze voetbalclub voor straatkinderen SCFC Breath Kharkiv Oekraine. Dit gebeurt door middel van een collecte rondom de wedstrijd in de derde divisie tussen Rijnsburgse Boys en ASWH. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark de Middelmors in Rijnsburg.
De jongens van Rijnsburgse Boys onder 13-2 dragen met trots het logo van Stichting Hands & Feet op het shirt. Samen met Frank, Mark en Joost van deze Stichting, stropen ze hun mouwen op om het mogelijk te maken dat hun leeftijdsgenoten in Oekraïne ook kunnen voetballen.  Echt fantastisch jongens en veel succes.

.

Bakesale bij KCC/SO Natural voor Breath Care for Kids

36 kinderen waren op vrijdagavond 10 februari 2017 aanwezig in de kantine van de Capelse topkorfbalclub KCC/SO Natural, partnerclub van Breath Care for Kids, om cupcakes te versieren en koekjes te bakken. Deze worden zaterdag 11 februari 2017 verkocht rond de wedstrijd KCC/SO Natural-TOP Arnemuiden verkocht, aanvang 20.35 uur in sporthal Schenkel aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel.

Boekpresentatie Passierama voor Breath Care for Kids

Op 10 februari 2017 was de presentatie van het boek Passierama in Capelle aan den IJssel. De schrijvers, burgemeester, wethouders en andere geinteresseerden waren aanwezig en kochten gesigneerde exemplaren. De winst van de boekenverkoop gaat naar Breath Care for Kids en de Oekraiense kinderen in het bijzonder. 


Breath Care for Kids stelt Keniaanse familie voor

Iedereen kent Breath Care for Kids van onze projecten voor straatkinderen in Oost-Europa. Je kunt in onze missie lezen dat we kwetsbare kinderen helpen, ongeacht religie, huidskleur, geloof of overtuiging. Ongeveer zeven jaar geleden werd ik uitgenodigd om Kenia te bezoeken om te zien of we iets konden betekenen in de sloppenwijken van Kisumu. Ik realiseerde me snel dat het niet makkelijk zou zijn om daar iets te bereiken.
Ik bleef in contact met een familie met een moeder en vier kinderen en ik vond een sponsor om te helpen met het betalen van het schoolgeld voor de kinderen. We gaan toch proberen een voetbalclub in de sloppenwijken op te richten. Ik wil U voorstellen aan 4 leden van deze geweldige familie en stap voor stap ga ik u meer vertellen over hen. Op de foto Michael (17), moeder Caroline (40), Virginia (19) en Prudence (20). Een van de kinderen kan binnenkort de Universiteit bezoeken. 

Wilde Ganzen steunt ons project in Malinivka Oekraine 

Vanwege de oorlog in het oosten van Oekraïne zijn er veel vluchtelingen in de regio Charkov Oblast. In de stad Chuguiev zijn er 113 kinderen zonder ouderlijke zorg. De Children Service van de stad vroeg de stichting Breath Care for Kids om deze kinderen te helpen. Wij hebben besloten om twee huizen te bouwen in het nabij gelegen Malinivka waar  maximaal 10 kinderen per huis kunnen wonen.
Het kopen van een perceel van 3,700 m2 van de eigenaar heeft ons enige moeite gekost, maar nu hebben we een mooi perceel met toegang tot de hoofdstraat en een zijstraat. Dit voorjaar beginnen we met de bouw van het eerste huis.


Een paar weken geleden kregen we een bericht van Wilde Ganzen, een trouwe partner van onze stichting, dat zij, voor ons eerste huis, elke euro die we ontvangen zullen verhogen met 50 %. Dit betekent dat zij de financiering voor 1/3 deel ondersteunen. Dit, in aanvulling op een bijdrage van de Liberty foundation, is een belangrijke stap in de financiering van dit grote project. Deze steun maakt me echt gelukkig. Maar we moeten doorgaan met fondsenwerving en daar gaan we werk van maken. Voor meer informatie  http://www.stichtingbreath.nl/small-group-homes-malinivka

Oliebollen bakken voor het

Sparta Rotterdam Kinderdorp 

29.12.2016: Morgen gaan de bakkers van United Breath Youth oliebollen aan de slag om oliebollen te bakken. Met de opbrengst van oa deze actie willen ze in juli 2017 in Techirghiol, Roemenie, allerlei klussen in het Sparta Rotterdam Kinderdorp doen en allerlei activiteiten voor de kinderen organiseren. Steun deze positieve jongelui door uw oliebollen hier te bestellen: info@breathcareforkids.com en gebruik svp de Doneerknop om uw betaling te doen. Kinderen in Krasnoarmeisk, Oost Oekraine hebben voldoende sneeuw

Onze lieve kinderen in Krasnoarmeisk zijn verwend door een flink pak sneeuw in Oost Oekraine. Bij temperaturen van soms wel -20 graden hebben ze veel plezier. Het afgelopen jaar zijn er weinig positieve berichten tussen Oekraine en Nederland uitgewisseld maar wij blijven onze kinderen daar onvoorwaardelijk steunen.

 

Stemoproep Evgeniy Levchenko

Help ons door je stem uit te brengen:

www.goudengans.nl/breathcareforkids

Evgeniy Levchenko is ex profvoetballer en ambassadeur voor Breath Care for Kids. Hij vindt het een eer dat Breath Care for Kids is genomineerd voor de Gouden Gans 2016! Als we de prijs winnen, dan kunnen we meer sportactiviteiten organiseren voor de straatkinderen in Oost-Europa. We verbeteren hun leefsituatie en proberen hen een veilige thuis te geven. Daarnaast geven we de kinderen meer structuur in hun leven, zodat ze uitgroeien tot stabiele volwassen.Breath Care for Kids verheugd over samenwerking met SV Gouda

18 november 2016: SV Gouda is een amateurvoetbalclub met ongeveer 700 leden waarvan het 1e elftal uitkomt in de 4e klasse zaterdag. Deze mooie club met een gedegen beleid heeft zich bij monde van voorzitter Jan Heuvelman bereid verklaart om de komende 5 jaren partnerclub van Stichting Breath te worden. Zij gaan meehelpen om onze voetbalclub voor straatkinderen in Kharkiv Oekraine verder op te bouwen met een geldelijke bijdrage. Wij helpen SV Gouda met het opzetten van een sponsorcommissie waarvan ook een deel naar onze voetbalactiviteiten met straatkinderen gaat. De jongens A1 en de meisjes A1 en C1 spelen met het logo van Breath op het shirt. Wilco Boere wordt contactpersoon van Breath bij de club en gaat iedereen zo goed mogelijk informeren over onze activiteiten. Fantastisch.

 

Stem op onze voetbalclub voor straatkinderen

Stem op onze voetbalclub voor straatkinderen waarmee wij kans maken om een prijs van  € 10.000 te winnen.

www.goudengans.nl/breathcareforkids

Als u stemt maakt u kans op:
- een e-bike ter waarde van maximaal € 1.500 bij fietsenwinkel.nl
- 10 waardebonnen van duurzame cadeauwinkel Waar ter waarde van € 25
- 5 boeken van Floortje Dessing: 365 dagen onderweg

 

Breath Care for Kids genomineerd voor Gouden Gans 2016

 

 

 

 

 

18 november 2016: Met gepaste trots kunnen wij u vertellen dat Breath Care for Kids genomineerd is voor “de Gouden Gans 2016”. Het genomineerde project is onze voetbalclub voor straatkinderen in Kharkiv in Oekraïne. Met deze club maken wij het voor straatkinderen mogelijk om te voetballen. Sport is een geweldig middel om structuur aan te brengen in het leven van de straatkinderen. Daarnaast is het voor deze kinderen gezond om te sporten en een goede gezondheid bevordert schoolbezoek en schoolprestaties. Ook voorkomt het dat jongeren afglijden in de criminaliteit. Samen met de KNVB en Wilde Ganzen hebben wij een kunstgrasvoetbalveld aangelegd en zijn wij druk bezig om een voetbalclub naar Nederlands model op te bouwen.
De verkiezing is georganiseerd door onze partner sinds jaren Wilde Ganzen. De winnaar van de Gouden Gans 2016 ontvangt voor zijn project een bedrag van € 10.000,00. Een bedrag dat wij goed kunnen gebruiken voor onze sportactiviteiten. Binnenkort roepen wij u op om te stemmen op ons voetbalproject.

 Stichting Breath viert haar 21 jarig bestaan

15 november 2016: Vandaag bestaat onze stichting precies 21 jaar. Het zijn mooie jaren geweest met vreugde, teleurstelling, mooie resultaten, tegenvallers maar bovenal hebben wij, met zijn allen, iets kunnen betekenen voor kinderen die heel kwetsbaar zijn. Er staan weer een aantal mooie ontwikkelingen en uitdagingen op ons te wachten 
Ik dank iedereen voor de geweldige samenwerking en hulp die wij hebben ontvangen in de afgelopen jaren. Er zijn zoveel loyale mensen betrokken bij onze stichting en dat is hartverwarmend. Ik hoop ook de komende jaren op een ieders steun te mogen rekenen. 

Breath-Sponsor Dare Company bestaat 10 jaar

24 juni 2016: Een van onze trouwste sponsor the Dare Company viert vandaag met een heel leuk feest in hun nieuwe prachtige gebouw, het 10 jarig bestaan.
Ze zijn altijd bereid om ons te helpen met de bedrijfsonderdelen Dare to Design, Dare to Develop of Dare to be found. Alle mensen en kinderen van Breath uit verschillende landen feliciteren the Dare Company met het 10-jarig bestaan en in het bijzonder Manon en Karel. Wij wensen the Dary Company veel succes voor de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

Topschaakster Tea Lanchava wordt ambassadrice van Breath Care for Kids

Tea Lanchava is van oorsprong afkomstig uit Georgië en woont sinds 21 jaar in Nederland. Zij is tweevoudig jeugd wereldkampioene schaken, vicekampioen van Europa, Nederlands kampioen dames en lid van het nationale dames schaakteam. Zij is ook medeoprichter van stichting ChessQueens die zich ten doel heeft het dames- en meisjes schaak of schaken? en in Nederland naar een hoger niveau te tillen. 

Als professioneel schaaktrainer heeft ze jarenlang schaaktalenten getraind en begeleid op wereld- en Europese kampioenschappen.

 

Tea schaakt sinds 2006 niet meer fulltime en heeft een overstap gemaakt naar de financiële wereld. Naast haar eigen bedrijf is Tea Managing director bij Luxemburgs-Nederlands bedrijf Nicanor die zich bezighoudt met conventionele investeringen, corporate finance en fonds advies. De omstandigheden in het zakenleven wijzigen, net zoals die op het schaakbord, regelmatig. Mede door aspecten van de schaaksport in het ondernemerschap te gebruiken streef ik altijd naar winstgevende resultaten voor alle betrokken partijen.

Op de vraag waarom zijn zich aan Breath heeft verbonden en wat zij wil doen voor de stichting geeft zij aan lezingen over schaken en de verbinding met het bedrijfsleven te kunnen verzorgen in combinatie met simultaanpartijen spelen en lesgeven in schaak. Verder wil zij door goede prestaties op toernooien neer te zetten een voorbeeld zijn voor anderen. De schaaksport kan een bijdrage leveren aan de doelen van Breath Care for Kids.

Sporten in het algemeen bevordert sociale contacten, geeft teamvorming en verbondenheid en leert door te zetten. Naar de voordelen van schaken voor (het brein van) kinderen is al veel onderzoek gedaan. Daaruit bleek onder andere dat kinderen die schaken, op school beter presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren.  Kinderen worden van schaken ook rustiger en leren beter nadenken. 

Schaken bevordert de persoonlijkheidsontwikkeling door: denken onder discipline; het ontwikkelen van initiatieven; het nemen van beslissingen; het zich bezinnen op de consequenties van genomen beslissingen. Schaken is bij uitstek een denksport die aanzet tot het oplossen van problemen. Er zitten elke keer nieuwe dingen in die uitdagend zijn. Dat is precies wat het kinderbrein nodig heeft.

 

Naast de bovengenoemde voordelen van schaaksport voor mij gaat er niets boven het zien van blije kindergezichten. Het is geweldig om kindergezichtjes te zien die zo fascinerend op de betoverende schaakstukken staren om de beste zetten te kunnen vinden.

 

Inderdaad de beste zet! De beste zet die zo cruciaal van belang zijn voor kansarme kinderen in het leven.  Wat is mooier dan hun daarbij te helpen om ze naar de beste zetten te leiden. 

 

Ik ben van overtuigd dat schaken wereldwijd genoeg exposure heeft om voor kansarme kinderen iets te kunnen betekenen.

Tomorrow the match DCV-Spirit will be played on sports complex Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel. It promises to be a great battle. Last week, both sides were startled by merger rumors but that turned out to be a good 1 April joke.
On the social level both clubs find each other. DCV will be the 6th partner club of Breath Care for Kids to support the sports activities. A few weeks ago Spirit did the same. Chairman of DCV Siemen de Wilde will reveal at 16.45 h together with the chairman of Breath and Spirit reveal the partner sign.
At halftime there will be a money collection and the profit of selling sandwiches on the terrace is also for Breath. With this kind of support we can offer our street children in Ukraine also playing football to bring more structure in their life. Thanks to both fantastic clubs.

DCV actie rond DCV-Spirit brengt geweldig bedrag op

Zaterdag 8 april 2017 werd DCV de 6e partnerclub van Breath Care for Kids en de voetbalclub voor straatkinderen in het Oekraïense Kharkiv. Het was mooi weer, gezellig en druk op het Waalplantsoen voor de wedstrijd tegen een andere partnerclub die zich kortgeleden aan Breath heeft verbonden vv Spirit.

Een van de vragen die Breath aan de partnerclubs stellen is of zij met een fundraising actie € 1.000 bij elkaar brengen per jaar. Op deze manier kunnen wij het budget van de voetbalclub voor straatkinderen dekken en de kinderen, zoals bij ons vanzelfsprekend is, voetbal en sport aanbieden. Sport helpt deze jeugd in grote problemen aan een fundament voor een gezondere jeugd. Een jeugd die met een gezond en fit lichaam leert wat spelregels zijn en die ook leert dat overtreding van die spelregels gevolgen voor je heeft. Eigenlijk dus de basis van onze maatschappij. Voor je doelen gaan en je daarbij aan de regels houden die we democratisch met elkaar hebben vastgesteld. Het beste uit jezelf halen met de mensen om je heen. Daar gaat het Breath om. Dat proberen wij met de hulp van onze partnerclubs te bereiken.

De vrijwilligers van DCV brachten door middel van een collecte en de verkoop van broodjes kip op het terras het geweldige bedrag van € 1.040 bij elkaar. Hulde voor de club en zijn fantastische vrijwilligers

Doneer nu!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in:

Laatste nieuws

07-06-2017 Bouw huizen Malinivka gestart
Lees meer »

21-05-2017 Keurige 7de plaats voor Alex Florea op het Eurovisie Songfestival
Lees meer »

27-04-2017 United Breath Youth verkoopt spullen op Koningsdag voor het Sparta Rotterdam Kinderdorp in Teghirchiol
Lees meer »

Volg ons ook op

facebook twitter youtube
Dare to Design Wilde ganzen 1%Club Digisource