Team Digisource neemt deel aan Navigate North rally

09-09-2015

Navigate North rally

Navigate North is een autotoertocht dwars door Scandinavië tot boven de poolcirkel. Aan dit evenement doen ongeveer 40 teams (elk team bestaat uit twee rijders) mee. Het is een mooie test voor de rijders om te zien hoe er wordt omgegaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap. En dat onder arctische omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult mee maken. Team Digisource doet mee met Peter van Lent en Vincent van den Berg. Een charme van deze tocht is dat veel teams geld inzamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. Voor team Digisource is dat “Stichting Breath geworden”.

 

Aanslag op het uithoudingsvermogen

Bij Navigate NorthTour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Het gaat niet om de snelheid. Maar de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat er dag en nacht doorgereden moet worden. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk). Er wordt dus een flinke aanslag gepleegd op het doorzettingsvermogen van de rijders. Maar u zult begrijpen dat ook de auto’s het flink te verduren hebben. De teams zorgen zelf voor het voertuig en de uitrusting. Diverse keuzes moeten vooraf gemaakt worden. Neem je sneeuwkettingen mee of spijkerbanden? Rijd jij op diesel of benzine? En hoewel er flink getraind (er zijn zelfs speciale trainingsweekenden) wordt, is het één groot en spannend avontuur.

 

Slim navigeren

 Navigate North is zeker geen vakantiereis. In zeven dagen tijd wordt er circa 7.000 km afgelegd naar een bestemming voorbij de noordpoolcirkel. Voor een groot deel wordt er gereden over sneeuw en ijs en kunnen de rijders in heel barre omstandigheden terechtkomen. Door slim te navigeren moet de meest ideale route worden gevonden met inachtneming van de wettelijke verkeersregels. Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven afgelegd moeten worden die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Bij aanvang van de tocht is de route bij de deelnemers nog niet bekend. Kort voor de start van elke etappe krijgt iedere equipe een eerste checkpoint opgegeven. Tijdens de etappe worden vervolgens de andere checkpoints doorgegeven. Met behulp van wegenkaarten en/of navigatiesystemen bepaalt elk team tijdens de etappe de kortste of snelste route.

Meer informatie op www.teamdigisource.nl