Rotsvast, Het leven van Rinus Terlouw
door Jan Timmer

Rinus Terlouw was een voetballer uit een streng religieus gezin. Zijn voetbalcarrière begon bij CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel. Na de overstap naar DCV in Krimpen aan den IJssel kwam zijn carrière in een stroomversnelling en werd zijn interlandloopbaan gestart. Rinus werd zelfs aanvoerder van het Nederlands Elftal en was deelnemer aan twee Olympische Spelen met het nationale team. Door het afwimpelen van diverse aanbiedingen van grote clubs kwam hij tot 248 officiële wedstrijden voor Sparta.

In de historie van Sparta en het Nederlands Elftal geldt ‘Rinus de Rots’ als een legende. In de voetbalwereld wordt nog steeds met veel respect over hem gesproken. Toen hij stopte bij de Rotterdamse club was hij de eerste voetballer die een benefietwedstrijd kreeg aangeboden tegen Blackburn Rovers. Hij keerde daarna terug bij DCV waar hij nog enkele seizoenen als trainer fungeerde. Daarna sneed hij zijn banden met de voetbalwereld abrupt door de rest van zijn leven aan zijn geloof te wijden. Rinus Terlouw overleed in 1992 op 70-jarige leeftijd.

Sponsormogelijkheden

In samenwerking met diverse fondsen, sponsors en onze trouwe donateurs zijn al een groot aantal projecten gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen waardoor wij steeds op zoek zijn naar sponsors en donateurs maar ook organiseren wij fondswervende activiteiten. Met het boek "Rotsvast"streven wij twee doelen na. In de eerste plaats maken wij een mooi document van een legendarische voetballer. De naam Rinus Terlouw zorgt voor veel herkenning en erkenning in de nationale voetbalwereld. Tevens ondersteunen wij met de opbrengst van dit boek, samen met Breath bestuurslid en oud Sparta voetballer Evgeniy Levchenko een voetbalclub voor straatkinderen. 

Naamsvermelding waarbij wordt vermeld "dit boek is mede tot stand gekomen dankzij de volgende bedrijven/personen/organisaties" is één van de mogelijkheden om dit unieke project te ondersteunen: 

  • €   500 Naamsvermelding plus 15 boeken 
  • €   750 Naamsvermelding plus 20 boeken 
  • € 1.500 Naamsvermelding plus 50 boeken 
  • € 5.000 Naamsvermelding plus logoplaatsing plus 150 boeken gesigneerd door schrijver en voorzitter Stichting Breath 

Voor bovenstaande mogelijkheden kunt u contact opnemen met Nico de Borst: 06-53642594 ndeborst@breathcareforkids.com 

Pre-order nu voor €19,95!

Jan Timmer werd benaderd door Nico de Borst om een boek over Rinus Terlouw te schrijven. Jan is een veelzijdig man en een ervaren sportjournalist die zijn sporen heeft verdiend. Hij is tevens eigenaar van Timmer Tekst. Jan gaf aan het een eer te vinden om dit boek, in samenwerking met zijn zoon Maarten en de Spartanen Nick en Nico de Borst te maken.

Er is gekozen voor een mooie uitgave. Dit betekent een hardcover en geen paperback. Ook is er voor goede papierkwaliteit gekozen. De medewerkers aan de productie van het boek werken belangeloos mee en de uitgever levert een sponsorbijdrage. Op deze manier kunnen wij kwetsbare kinderen aan het voetballen krijgen en ze een positief zetje in de rug geven. De Rots zou naar alle waarschijnlijkheid glunderen als hij ervan zou weten.

Gegevens


Factuuradres

Totale kosten

Rotsvast, Het leven van Rinus Terlouw: €19,95
Verzendkosten: €3,95
Totaal: €23,90

Betaling met iDEAL

Kies je bank: