Nieuw project in Malinivka Oekraine

29-01-2017

Wilde Ganzen steunt ons project in Malinivka Oekraine

Vanwege de oorlog in het oosten van Oekraïne zijn er veel vluchtelingen in de regio Charkov Oblast. In de stad Chuguiev zijn er 126 kinderen zonder ouderlijke zorg. De Children Service van de stad vroeg de stichting Breath Care for Kids om deze kinderen te helpen. Wij hebben besloten om twee huizen te bouwen in het nabij gelegen Malinivka waar  maximaal 10 kinderen per huis kunnen wonen.
Het kopen van een perceel van 3,700 m2 van de eigenaar heeft ons enige moeite gekost, maar nu hebben we een mooi perceel met toegang tot de hoofdstraat en een zijstraat. Dit voorjaar beginnen we met de bouw van het eerste huis.


Een paar weken geleden kregen we een bericht van Wilde Ganzen, een trouwe partner van onze stichting, dat zij, voor ons eerste huis, elke euro die we ontvangen zullen verhogen met 50 %. Dit betekent dat zij de financiering voor 1/3 deel ondersteunen. Dit, in aanvulling op een bijdrage van de Liberty foundation, is een belangrijke stap in de financiering van dit grote project. Deze steun maakt me echt gelukkig. Maar we moeten doorgaan met fondsenwerving en daar gaan we werk van maken
Voor meer informatie  http://www.stichtingbreath.nl/small-group-homes-malinivka