Schoolboeken- en sportproject

Tweeduizend schoolkinderen van elf verschillende scholen in de onrustige provincie Gali zijn van schoolboeken voorzien. De boeken werden gefinancierd door Breath en gedistribueerd door de stichting SOCO, in samenwerking met de VN.

Soco is de stichting van Sandra Roelofs, voormalig presidentsvrouw van Georgië en ambassadeur van Breath. In het kader van de samenwerking tussen Breath en SOCO werd een 40 ft container verzonden naar Georgië.  Mission & Relief Transport uit Zevenhuizen, gespecialiseerd in humanitaire transporten verzorgde het transport.

In de container zaten schoolborden, kinderfietsen van het fietsenplan van John en Marjan Geurdes, kinderbedjes van Kraamzorg de Eilanden, veel spullen van Hans Textiel, een echoapparaat uit het AMC, voor alle elf scholen een eigen sportmaterialenpakket van het bedrijf Sport 81 uit Rotterdam om de gymnastieklessen te verbeteren. Onder heel veel andere materialen verder onder andere Sparta-kleding, volleyballen, voetballen en basketballen. Veel van de verscheepte materialen waren splinternieuw.
Breath heeft de container aangekocht en stelt die beschikbaar aan SOCO als opslagmogelijkheid.

Dit project werd mogelijk gemaakt door een actie van de Rotaryclub Dordrecht en een sportdag bij Fitcentre Capelle-West. Wilde Ganzen uit Hilversum vermeerderde dat bedrag tot de benodigde € 20.000,-. Ook de hulp van diverse sponsors was onontbeerlijk voor het slagen van dit bijzondere project.