Kinderhuis Konstantinovka

In de geboortestad van ex-voetballer Evgeniy Levchenko, Konstantinovka in de Donetskregio, heeft Breath een huis aangekocht en laten renoveren. In de plaatselijke meubelfabriek zijn meubels gemaakt en daarna is ook de tuin opgeknapt.

Volgens het kleinschalige concept dat voor de kinderhuizen van Breath Care for Kids wordt gehanteerd, kunnen in het huis maximaal tien kinderen worden opgevangen. Door de problematische situatie in het oosten van Oekraïne is het huis na de ingebruikname in 2014 niet steeds optimaal benut.

Daar lijkt nu verandering in te komen. Begin 2017 hebben de ‘ouders’ Olga en Semen Milchenko een vijftal kinderen onder hun hoede. De drie meisjes en twee jongens zijn in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Half februari wordt echter verwacht dat de gemeente een beslissing neemt over de plaatsing van nog eens vijf kinderen, waarvan er vier broertjes en zusjes zijn. Met de plaatsing van deze vijf kinderen wordt dan het maximale aantal van tien bewoners bereikt. Het is de bedoeling ook in de toekomst die tien plaatsen steeds bezet te houden.