Sportproject voor (straat)kinderen Techirghiol

In Techirghiol, het dorp waar ook het Sparta Rotterdam Kinderdorp te vinden is, werd op 5 mei 2008 een sportproject voor (straat)kinderen geopend. In dit project bieden de Roemeense Kinderbescherming, gemeente Techirghiol, sportclub Sparta Techirghiol, SOS straatkinderen en Breath Care for Kids samen aan hulpbehoevende kinderen allerlei faciliteiten aan, waaronder sport.

Naast de voetbalclub hebben ook de handbalclub en de schaakclub hun intrek in het fraaie sportcomplex genomen. Verder heeft het Rode Kruis er een kamer in gebruik en zijn er diverse leslokalen. Ook is er een keuken om maaltijden te maken voor de kinderen en een uitgiftepunt voor schoolmaterialen en speelgoed.

Educatie voor alle kinderen is één van de Millenniumdoelstellingen van de VN en langs deze weg hopen wij schooluitval terug te dringen doordat de ouders geen schoolspullen kunnen aanschaffen.  Dit project moet resulteren in het naar school gaan van (straat)kinderen die nu om welke reden dan ook geen schoolopleidingen (kunnen) volgen. Om dit te bereiken sporten de ‘gewone’ kinderen van de plaatselijke school zoveel mogelijk samen met de straatkinderen.