Hoe is Stichting Breath georganiseerd?

Breath Nederland heeft vanwege financiele- en fiscale redenen in de projectlanden een lokale zusterorganisatie opgezet. Om de financiele ondersteuning van onze sponsors, donors en andere ondersteuners te waarborgen zorgen wij voor een Nederlandse meerderheid van stemmen in het bestuur. Het eigendom van onze bezittingen blijft in deze lokale organisaties. Als een probleem is opgelost of een huis komt leeg door een andere reden kunnen wij ons bezit verkopen en de opbrengst aan een ander project voor kinderen besteden. Zo zijn onze donors ervan verzekerd dat hun financiele bijdrage op de juiste plaats terecht komt en blijft. 

Breath Nederland 

Opgericht 15 november 1995. Bestuursleden

Breath Romania

Op 19 februari 2001 heeft Breath de Roemeense zusterstichting Fundatia Breath Romania opgericht. De bestuursleden zijn: Olgun Seitcadil, Petrus Grigore, Pantu Aurel, Paul van den Eijnden, Rene Zijderman, Michael Poolman en Nico de Borst.

Breath Ukraine

In navolging van Breath Nederland en Breath Romania werd op 18 juli 2006 Breath Ukraine opgericht volgens dezelfde constructie als Breath Romania. Het bestuur bestaat uit Alexander Dreval, Nikolai Kuleba, Oleg Ovechko, Michael Poolman, Evgeny Levchenko, Bon Jongste en Nico de Borst.

Breath Georgia

Op 13 juli 2007 is in Georgië Breath Georgia opgericht. Het stichtingsbestuur bestaat uit (tevens directrice) Zhana Babunashvili, Roderick Post en Nico de Borst.  De voormalige First Lady van Georgie, Sandra Roelofs, haar vader Eduard Roelofs en de Georgische ex-topvoetballer ex-Minister van Energie en tegenwoordig burgemeester van Tbilisi, Kakha Kaladze, ondersteunen onze organisatie in Georgië.