Kinderhuis Beregowo

Beregowo ligt in het westen van Oekraïne in de provincie Transkarpatië, niet ver van de grens met Hongarije. In samenwerking met Stichting Children's Relief, die daar voor straatkinderen zorgt, heeft het bestuur van Breath Care for Kids besloten een bestaand pand aan te kopen.

Het pand dat in Beregowo werd gevonden is verbouwd en ingericht om maximaal tien kinderen die in grote problemen verkeren langdurig op te kunnen vangen. Sinds de opening in 2009 wonen er kinderen die voordien op straat moesten zien te overleven.

Begin 2017 wonen er acht kinderen in het huis. De drie ‘moeders’ die de kinderen onder hun hoede hebben zijn verantwoordelijk voor vier meisjes en vier jongens, die in leeftijd variëren van zeven tot zestien jaar. Naast het verzorgen van onderdak voor de acht kinderen, zien Ira, Andrea en Melinda het verzorgen en organiseren van onderwijs voor de kinderen als een speerpunt. Doel is dat de kinderen een zelfstandig leven op kunnen bouwen met studie of werk, op het moment dat ze het kinderhuis verlaten.