#BRING­BACK­OUR­CHILDREN

BRING BACK OUR CHILDREN!

Breath Care for Kids (Stichting Breath) zet zich in om aandacht te vragen voor de naar Rusland gedeporteerde kinderen en specifiek voor een groep kinderen en hun Oekraïense pleegmoeder, die sinds het begin van de Russische invasie in bezet gebied leefden. Deze groep kwam op verzoek van de Oekraïense kinderbescherming/jeugdzorg onder onze hoede (op afstand), omdat direct na de invasie alle directe ondersteuning vanuit de Oekraïense overheid onmogelijk werd gemaakt door Rusland.

Volgens een studie van de Amerikaanse universiteit Yale worden duizenden kinderen sinds het begin van de oorlog in Russische heropvoedingskampen vastgehouden. Volgens de onderzoekers is er een netwerk van minstens 43 kampen waarin meer dan 6.000 Oekraïense kinderen verblijven. Mogelijk gaat het om aanzienlijk meer locaties en kinderen.

DONEREN

De kinderen

ONZE KINDEREN

“Onze” groep verbleef in het dorpje Rublene, in Noord-Oost Oekraïne, op steenworp afstand van de grens met Rusland. Rublene en omgeving werden snel overrompeld en ingenomen door het Russische leger. Echter, na een aantal maanden van felle strijd werden de Russen in dit gebied verdreven. Maar voordat Rublene bevrijd werd, zijn onze begeleidster TATYANA GUSEVA en 15 kinderen naar Rusland afgevoerd gedurende einde zomer/begin herfst 2022. 

Van geen van hen weet Jeugdzorg Oekraïne waar ze momenteel verblijven in Rusland. Oorspronkelijk had Tatyana de zorg voor 19 kinderen, maar gelukkig werden vier van hen, net voor de inval, door familie weggehaald en in veiligheid gebracht in Oekraïne zelf.

VEELGESTELDE VRAGEN

CONTACT

  • Breath Care for Kids
  • Hoofdweg 336
  • 2908 LC, Capelle aan den IJssel