Tweede kinderhuis Malinivka

Tweede kinderhuis Malinivka

€ 841,00 / € 200 000,00

0.42%

Share


Tweede kinderhuis Malinivka

In het dorp Malinivka, ten zuidoosten van Kharkiv, heeft Breath een stuk grond van 3.700 m2 aangekocht. Hier moeten twee kinderhuizen worden gebouwd, waar per huis acht tot tien kinderen onderdak zullen vinden. Het gaat veelal om kinderen die het slachtoffer zijn van de oorlog in het oosten van Oekraïne.

In de huizen zullen de kinderen wonen en leven volgens de inmiddels beproefde ‘Small Group Home formule’, waarbij maximale aandacht, liefde en zorg is gegarandeerd. Voor die kinderen wordt met zorg een ‘ouderpaar’ geselecteerd dat zeven dagen per week, 24 uur per dag voor de kinderen zorgt.

In juli 2017 is begonnen met de bouw van het eerste huis en de hoop is dat dit huis voor de winter van 2018 in gebruik genomen kan worden. Nu is het zaak om ook de financiering van het tweede huis rond te krijgen.

Voor de realisatie van het eerste huis hebben wij een flinke bijdrage mogen ontvangen van de Liberty Foundation. Deze stichting is al jarenlang een geweldige steun in de rug voor ons. Wilde Ganzen heeft het project in december 2016 goedgekeurd en dat betekent dat zij alle sponsorbijdragen met 50 procent vermeerderen. Veel geld is dus al binnen maar er is ook nog veel geld nodig voordat wij ook het tweede huis kunnen laten bouwen. De kosten voor dit tweede huis bedragen € 200.000,-.