Best Hero Award voor Breath documentaire Becoming Lev

19-10-2020

Best Hero Award voor Breath documentaire Becoming Lev op Krasnogorski International Sport Film Festival in Moskou. 

 

Het was erg jammer dat er door de corona perikelen niemand van JaJa Film Productions, Thomas Roos of Stichting Breath bij de prijsuitreiking in Moskou aanwezig kon zijn. De organisatie bracht de felicitaties naar ons over en gaf aan dat de Award bij de Nederlandse ambassadeur afgeleverd wordt waarna hij via diplomatieke wegen naar Nederland komt. Becoming LEV gaat over Valerii, een jongen uit Charkov, Oekraïne. Valerii droomt ervan om een net zo'n grote profvoetballer te worden als zijn grote held Evgeniy Levchenko. Om dit te bereiken zijn toewijding, passie en steun van zijn familie nodig. Valerii had een moeilijk start in het leven, maar dankzij de steun van zijn pleeggezin kan hij weer dromen. 

De documentaire won eerder de Rotterdam Sport Film Award van het Sport Film Festival Rotterdam. Verder was de documentaire onder andere te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR), Sport & Movies TV Final in Milaan en de TV Broadcaster en Independent Producer Festival in Tsjechië. 

 

Quote Evgeniy Levchenko: Becoming Lev is een film die over dromen en doen gaat. Ik ben heel blij dat ik samen met Stichting Breath heel veel kinderen, zoals de hoofdpersoon uit deze docu Valerii, een toekomst kan bieden. Lev is al geruime tijd bestuurslid van Stichting Breath in Nederland en ook van Stichting Breath Ukraine. De documentaire is mede gerealiseerd dankzij de ondersteuning van de Breath Care for Kids. Breath Care for Kids opereert in verschillende landen vanuit eigen lokale organisaties: in Georgië, Roemenië en Oekraïne vangen zij kwetsbare kinderen op en zorgen ze voor voorzieningen op het gebied van gezondheid, educatie, veiligheid en geestelijk welzijn. 

 

Becoming LEV is een co-productie tussen JaJa Film Productions, Thomas Roos Films en Outlandish Films. De film is geregisseerd door de Nederlandse regisseurs Jamillah van der Hulst en Thomas Roos.