Breath bezorgt derde ambulance in Oekraine

04-02-2023

Breath Care for Kids heeft in januari 2023 inmiddels een derde ambulance in Oekraine afgeleverd. Na een lange reis hebben Nico de Borst en onze Oekraiense medewerkers Andrey en Sacha de ambulance naar het land in oorlog gebracht. Uiteindelijk hebben Sacha en Andrey de wagen in Kharkiv overgedragen aan militairen. Nu het oorlog is, mogen alleen militairen het ziekenvervoer doen.

De overdracht vond plaats op het immense centrale plein van Kharkiv. De soldaten waren vanwege de gevaren onderweg behoorlijk vertraagd. Onder het oog van 2 TV teams en schijvende media, reden de militairen na een kleine overdrachtsceremonie van het plein weg, in de richting van Konstantinivka. Daar wordt "onze" derde ambulance gestationeerd.

Breath stuurt geen tanks of wapens, maar we blijven Oekraïne en de Oekraïners onophoudelijk steunen met vredige en zo noodzakelijke materialen. Dank aan ons team, die de ambulance veilig daar kreeg en dank aan Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Concreter dan deze manier van hulpverlening en laten zien wat Breath Care for Kids met donaties en sponsoring doen, is bijna niet mogelijk.