Breath jubileum uitgesteld

19-10-2020

Stichting Breath viert het bijzonder heuglijke feit dat de stichting op 15 november 1995 werd opgericht door Diederik van Heemstra en Nico de Borst. Diederik was kinderarts en medisch adviseur en Nico liep 52 marathons en 7 stadionlopen in Sparta shirt en liet zijn kilometers sponsoren. De medische kwaliteiten van Diederik en de fondsenwervende  kwaliteiten van Nico bracht de twee vrienden samen en zo ontstond Stichting Breath of Breath Care for Kids.

 

Het doel van de stichting is om straatkinderen en kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking te ondersteunen ongeacht religie huidskleur, afkomst of overtuiging. De projectlanden zijn Georgië, Oekraïne en Roemenië. In Roemenië heeft de stichting het Sparta Kinderdorp gebouwd en in Oekraïne en Georgië heeft de stichting acht huizen voor straatkinderen en kinderen met een handicap. Allemaal ondersteund door fondsen, (trouwe) sponsors maar ook door de overheden in de betreffende landen.

 

Ondanks dat er een aantal interessante jubileumactiviteiten gepland stonden hebben wij door de huidige situatie helaas moeten besluiten om deze uit te stellen. Voorlopig zijn deze activiteiten voor een jaar uitgesteld en de vreugde van een mooi 26 jarig jubileum zal er zeker niet minder om zijn. Wij zullen van ons laten horen.