Breath stuurt ambulances naar Oost-Oekraine

22-09-2022

Terwijl er in de regio Kharkiv door de Oekraïners successen worden behaald, is weer eens duidelijk geworden dat er in het Oosten van Oekraïne veel slachtoffers vallen en zijn gevallen.

Als Breath Care for Kids zijn we trots dat er woensdag 22 septtember 2022 twee ambulances, vanaf het terrein van René Pol in Annen Drente, vertrokken richting Oost Oekraïne.

Op deze manier strijden wij met vreedzame middelen met de Oekraïners mee.

De Mercedes ambulance is speciaal uitgerust om kinderen te vervoeren en onderweg te kunnen behandelen. Deze wordt aan het kinderziekenhuis in Kharkiv beschikbaar gesteld.

De Volkswagen ambulance is een zeer wendbare compacte ambulance. Deze kan makkelijker langs obstakels in het oorlogsgebied manoeuvreren. Zo kunnen slachtoffers van deze waanzin zo snel mogelijk in het ziekenhuis worden afgeleverd.

Beide ambulances zijn uitgerust met een infuus-installatie, een patiënten monitor, een defibrillator, zuurstof en allerlei zaken om direct in te kunnen grijpen. De kinderambulance beschikt tevens over een couveuse.

Deze ambulances worden naar aanleiding van een noodoproep van medici beschikbaar gesteld.

Er was een kleine ceremonie waarbij Lev en Nico de sleutels kregen overhandigd en waarna met een toost de chauffeurs een goede en bovenal veilige reis werd gewenst.

Voor dit bijzondere moment waren ook de Lionsclub Groningen, Nico's dochter Kim en kleindochter Sam, onze jongste Breath Fondsenwerver uit Groningen, overgekomen.

Twee dappere mannen, Andreii en Dima gaan via Slowakije de grens over naar Oekraïne. Daar wacht onze Breath contactpersoon hen in Uzhgorod op en met zijn drieën zetten ze koers richting Oost Oekraïne.

Voor de veiligheid hebben we gezorgd dat ze in het Oosten oa kogelwerende vesten dragen.

Wij wensen onze Breath-helden een voorspoedige maar bovenal een veilige reis.

Dank aan iedereen die het mogelijk maakt om in deze gevaarlijke regio mensenlevens te redden. Fingers crossed en we houden jullie op de hoogte.