Eerste 100 kledingpakketten uitgedeeld aan ouderloze kinderen Oost-Oekraïne

26-04-2024

In april zijn onze medewerkers in Oekraïne begonnen met het uitdelen van op maat afgestemde kledingpakketten aan ouderloze kinderen in de Donbas.

Dankzij een financiële bijdrage van serviceclub Rotary Zwijndrecht, konden we de kleding aanschaffen. Het is in het oorlogsgebied nog een aardig hels avontuur om alles veilig op de juiste plek te krijgen. Ondanks de vele aanvallen op Kharkiv hebben we de pakketten daar klaargemaakt en vervoerd.

Vanuit de Oekraïense overheid hebben we namen en adressen van de kinderen ontvangen en, heel belangrijk, hun kleding- en schoenmaten. Zo konden we voor ieder individueel kind een op maat samengesteld pakket verzorgen. In de pakketten zit zowel winter-als zomerkleding.

De kinderen in kwestie zijn, feitelijk net als de kinderen die in onze projecten terechtkomen, ouderloos. Hun vader en moeders zijn bijvoorbeeld overleden, gevlucht vanwege de oorlog, of de kinderen zijn achtergelaten omdat ze gehandicapt zijn. Zeker in het oorlogsgebied in Oost-Oekraïne zijn er veel kinderen zonder ouder. Daarom is onze help meer dan welkom.

Deze eerste honderd pakketten zijn het begin: we willen de komende tijd veel meer kinderen helpen met dit simpele maar lastige gebaar. Daarom willen we vragen of u, bijvoorbeeld via uw serviceclub, ons wilt ondersteunen en veel meer kinderen wilt helpen aan goede kleding in hun eigen maat. Zo ja, neem dan contact op met ons via ndeborst@breathcareforkids.com.