Professionele passie

02-02-2018

Vijf studenten Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van Breath Care for Kids om ‘op te schalen’. Waar in zo’n geval bij bedrijven al snel wordt gesproken over het genereren van extra inkomsten of het vergroten van de naamsbekendheid, merkten zij al snel dat bij Breath andere zaken voorrang krijgen.

Naast hun drukke werkzaamheden zijn Sari Bijkerk en Maren Schippers een twee jaar durende avondstudie aan de Erasmus Universiteit begonnen. Samen met Peter de Best, Maarten Verhagen en Jeane Sas vormden ze daar een werkgroep om onderzoek te doen naar toekomstmogelijkheden van Breath. Tijdens een bijeenkomst van Breath op 1 februari 2018 presenteerden Bijkerk en Schippers hun bevindingen. “Op basis van een aantal interviews werd snel duidelijk dat het iedereen bij Breath in eerste instantie om iets anders dan geld of reputatie te doen is,” aldus Bijkerk. “Unaniem wordt de impact die het werk heeft op de kwaliteit van leven van de kinderen veel belangrijker gevonden.”

Dat neemt volgens Schippers echter niet weg dat er ook bij de door Breath gehanteerde focus een spanningsveld ontstaat tussen enerzijds passie en anderzijds professionaliteit. Passie is bij Breath ruim voldoende aanwezig, concluderen de onderzoekers. “Maar het is ook belangrijk een visie op anderen over te brengen. Om ervoor te zorgen dat met een gezamenlijke visie meer mensen in beweging komen.”

Eenmaal geproefd van de passie bij Breath hadden de studenten bij hun presentatie goed nieuws voor de stichting. Ze gaven aan zo geraakt te zijn door de bevlogenheid binnen Breath dat ze in de toekomst ook zelf een en ander willen doen voor Breath Care for Kids.