Steun voor Oekraine uit vele hoeken

04-03-2022

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne heeft in heel korte tijd veel in gang gezet. Bekenden van de stichting en tot voor kort onbekenden van Breath zetten zich met veel energie in om iets te betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen en de slachtoffers van de oorlog die niet het land uit kunnen vluchten. Het is geweldig om telkens weer nieuwe steunbetuigingen en acties binnen te krijgen. Hieronder een klein overzicht van een aantal inzamelingsacties. Volg ons en Nico de Borst op Facebook en Instagram, waar we nieuwe acties ook meteen delen.

Dit is Michelle Stegers uit Hengelo. Ze is 28 jaar en naast haar werk als gezinsbegeleider, maakt ze zelf de mooiste sieraden die ze via haar onlne shop "Mies" verkoopt. Daar kan ze haar creativiteit en energie in kwijt en het resultaat mag er zijn. Michelle vertelt: "door de uitzending van Humberto met Evgeniy Levchenko ben ik in aanraking gekomen met Breath Care for Kids. Ik werd direct getriggerd om de Oekraïense kinderen te helpen. Ik besloot speciale armbandjes te maken en de volledige opbrengst te doneren aan breath Care for Kids! Het liep een beetje uit de hand en binnen no time waren mijn kraaltjes op!" Met succes dus want ze heeft inmiddels €630,00 opgehaald voor de stichting.

Fotografe Esmee Postma richt zich met haar bedrijf Mae October op en rondom het moederschap. Ze fotografeer en eind vorig jaar heeft ze haar eerste boek (genaamd Huidhonger) uitgebracht. Momenteel werkt ze aan de tweede, een kinderboek.

"Via Instagram heb ik een fijne online community met moeders opgebouwd. Zodoende kwam ik na een oproep in contact met andere ondernemers die graag wilde bijdragen aan de actie die ik heb opgezet voor Breath Care for Kids. Ik probeer met mijn bedrijf en creativiteit regelmatig "iets terug te doen". Zo zamelde ik eerder geld in voor de wildfires in Australie en vluchtelingen uit Syr
ie."

Esmee heeft een pakket samengesteld dat is gericht op aanstaande en pasgeworden moeders. Zij kunnen lootjes kopen en de opbrengst komt ten goede aan de noodsteun voor kinderen in en uit Oekraïne via Breath.

"Er is zoveel onrecht en leed in de wereld dat het wat mij betreft geen optie is om niets te doen. Wanneer ik kijk naar mijn twee eigen kindjes, veilig en warm in bed 's nachts. Dan breekt mijn hart voor alle kindjes die het koud hebben en in onveilige situaties leven. En dat brengt mij in beweging om dit soort acties op te zetten."

"Alleen voelen we ons wellicht machteloos, alsof we geen verschil kunnen maken wanneer het dit soort nare dingen betreft. Maar wanneer we samenwerken, de verbinding opzoeken, dan maken we wel degelijk verschil. En zo hebben we op dit moment al meer dan 700,- ingezameld voor de kinderen in Oekraïne. En we zijn nog niet klaar! De actie loopt tot zondag 20:00. Wie nog bij wil dragen kan een lootje kopen via mijn webshop: https://www.maeoctober.com/product/lootje-voor-veiling-oekraine/ en zo meedingen naar het fantastische prijzenpakket."

Wilt u ook een actie opstarten om ons werk te ondersteunen? Dat kan! Neem even contact op met ons via ndeborst@breathcareforkids.com of laat het ons weten via Facebook of Instagram!