Sparta Rotterdam ondersteunt Stichting Breath

27-02-2022

Sparta Rotterdam speelde de wedstrijd tegen PSV met om de arm van aanvoerder Adil Auassar een aanvoerdersband in de blauw-gele kleuren van de Oekraïense vlag en het logo van Stichting Breath. Tevens bood de club in samenwerking met de sponsors van de club gratis reclameposities langs het veld tijdens de wedstrijd aan. 

Sparta en Stichting Breath hebben een bijzondere band door de Breath bestuursleden Evgeniy Levchenko, oud speler van de club en Breath voorzitter en ras Spartaan Nico de Borst. Stichting Breath heeft in Roemenie het Sparta Kinderdorp gebouwd en heeft in Georgie 4 huizen voor gehandicapte- en straatkinderen maar in Oekraine 4 kinderhuizen die door de oorlog in het land groot gevaar lopen. Één familie is door het geweld inmiddels op de vlucht geslagen. Sparta gaf met deze sympathieke actie aan dat ze de activiteiten van de stichting ondersteunen en dat ze aandacht vragen voor de situatie in Oekraine. 

Vanmiddag na de voetbalwedstrijd Sparta-PSV kregen Lev en Nico van Sparta speler Adil Auassar de aanvoerdersband overhandigd. Vereniging De Sparta Supporter kocht de aanvoerdersband voor het mooie bedrag van € 2.500 wat geheel gebruikt gaat worden om kinderen in Oekraine te ondersteunen. Tevens werd met de aanvoerder en trainer Henk Fräser afgesproken dat er aan de selectie op korte termijn uitleg wordt gegeven over de activiteiten van Stichting Breath. Veel dan aan Sparta en de supporters en sponsors van de club.